Ga naar hoofdinhoud

Bornholm en Midden-Amerika

Ik ben omstreeks 1960 voor het eerst in aanraking gekomen met zwerfstenen bij wandelingen in Twente. Het verzamelen begon en de interesse voor Geologie kreeg een start. Daar zijn later het zoeken en verzamelen van micromineralen bij gekomen. In het begin wereldwijd maar de hoeveelheden micromounts werden zo groot dat ik ben gaan specialiseren op de vindplaatsen in het Zwartewoud. Om dit in Nederland op de kaart te zetten hebben we met een aantal mensen in 2001 de Kring Zwartewoud Mineralen Nederland opgericht. Ben  nog steeds lid van het bestuur en doe de voordrachten over mineralen.

Via zwerfstenen ben ik in aanraking gekomen met slijpplaatjes. Mijn tweede grote hobby is het bestuderen van slijpplaatjes van gesteenten. Op alle excursies van Georeizen en de tochten die we zelf maken heb ik stenen meegenomen en de slijpplaatjes bestudeerd. Dit is een fascinerende beleving.

De laatste jaren ben als Specialist Gesteenten meegegaan naar Bornholm en Panama-Costa Rica-Nicaragua. Door deze activiteit krijgen gesteenten een andere beleving.

Back To Top