skip to Main Content

De Stichting

Aan de wieg van Georeizen stonden Boudewijn ’t Hart en Olaf Schuiling. Boudewijn was bedenker van Georeizen en trok vanaf het begin de kar. Olaf was de vraagbaak geologie en sparringpartner.

Hoe het begon
In 1999 organiseerden ze een eerste reis naar de Cycladen. Olaf was hier goed thuis door de vele veldwerken die hij hier had gedaan. Het was kleinschalig: Olaf en Boudewijn waren begeleider en ze hadden zes betalende deelnemers. Ze hadden ter promotie zelfs foldertjes gemaakt en een advertentie in de Volkskrant gezet. De hotels regelden ze ter plekke.

De reizen naar Italië en de Cycladen gingen het basisprogramma vormen van onze reisorganisatie en werden regelmatig herhaald. Hier omheen organiseerden ze steeds andere reizen.

Het officiële moment van de oprichting was op 10 september 2004. Boudewijn en Olaf kozen ervoor om van Georeizen een stichting te maken. Ze wilden een non-profit organisatie opzetten, maar wel de mogelijkheid hebben om commerciële activiteiten te ontplooien.

Onze visie
We willen reizen organiseren onder begeleiding van een professioneel geoloog. De geologen brengen kennis in en hoeven niets te doen aan het regelwerk van de reis. Daarom gaat hiernaast altijd een logistiek reisleider mee voor de organisatie. De reisleiders krijgen een gratis reis en een onkostenvergoeding.

Verder zijn we een ideële stichting die de geologie propageert en populariseert door middel van excursies. Ook willen we geologie laten zien in de context. Vandaar dat we geen reizen organiseren waarbij het verzamelen van mineralen en fossielen een doel op zich is. En er is altijd veel aandacht voor interactie tussen geologie en andere vakgebieden zoals flora en cultuur.

Programmering
De geoloog bepaalt het dagprogramma. Hij of zij is degene die een gebied goed kent en weet wat interessant is. Er is nooit een gebrek aan ideeën.

De werkwijze is in de loop der tijd professioneler geworden. We willen nu een jaar van te voren de kalender klaar te hebben en spreiding over het gehele jaar.
Het scouten blijkt ook steeds weer noodzakelijk te zijn voor de kwaliteit van een reis. We moeten checken of bepaalde gebieden bereikbaar zijn en of het geologisch nog interessant is.

Meer lezen over Georeizen

Filmpjes

Back To Top