Ga naar hoofdinhoud

Oman

Wiekert Visser & Corien Hoek

In de zomer van 2011 werd ik door Olaf Schuiling gebeld: “Ik hoor dat je weer in Oman gaat wonen en werken. Heb je geen zin om een excursie voor Georeizen op te zetten?”. Het opzetten hiervan leek mij een uitgelezen methode om mijn kennis over de geologie van Oman op te frissen. 

De geologie van Oman, en specifiek die van de Oman Mountains, is een enorm leuk onderwerp om in het veld over te discussiëren. Georeizen deelnemers zijn heel geïnteresseerde mensen die mij altijd weer stimuleren met hun vragen, aanvullingen en commentaar. Het is spannend om met een groep in het veld te zijn die zowel doorknede geologen bevat, als ook mensen met een beperkte geologische achtergrond. Het blijft een uitdaging om een heel complex fenomeen van de geologie met een zo divers gezelschap te bespreken. 

Omdat mijn echtgenote Corien Hoek tijdens de excursie de culturele kant van Oman belicht, hebben wij ook op dat gebied met de deelnemers veel discussies die enorm boeiend zijn. “Het is fijn op Georeis te zijn!”

Back To Top