Ga naar hoofdinhoud
De verwoestingen van de Chicxulub inslag (USA)

29 maart -12 april 2025

Waarom deze excursie?

Een prachtige reis langs de, nog steeds zichtbare, gevolgen van de meteoriet inslag 66 miljoen jaar geleden die het uitsterven van de dinosauriërs in gang zette.

De verwoestingen van de Chicxlub inslag

Dit is een vooraankondiging van een heel interessante reis naar de USA in de lente van 2025. U kunt zich nog niet opgeven maar mocht U interesse hebben dan willen wij dat graag van U horen.

De Chicxulub inslag in Yucatan was de oorzaak van het uitsterven van o.a. de dino’s, maar leidde ook tot tsunami’s in de Golf van Mexico die tot ver in de USA hun sporen hebben achtergelaten.

De geologische getuigen  hiervan gaan we uitgebreid bestuderen in de staten Alabama, Texas en Colorado, en ook in het betoverende Big Bend national park met canyons, vulkanische ruines, wild life, bijzondere cactusflora, versteende bossen, ammonieten en dinosaurus resten in de badlands.

Daarnaast bezoeken we Meteorkrater in Arizona en vele andere geweldige geologische en fossiele fenomenen:– Petrified Forest in New Mexico, Dinosaur Park, Mesa Verde, Shiprock vulkaanruine.

We sluiten af met een bezoek het Trinidad State park in Colorado, met de distale Chicxulub ejectalaag in een steenkoollaag vlak onder een mega-overstroming.

 

Belangstelling?

Heeft u wel belangstelling maar schikt de datum niet, of wilt u bijvoorbeeld met een eigen groep, klik dan hier.

INFORMATIE

Datum: zaterdag 29 maart tot zaterdag 12 april 2025

Geologische reisleiding: 
dr. Jan Smit ((emeritus hoogleraar VU- Amsterdam)
dr. Dirk-Jan Simons

Deelnameprijs : Nog niet bekend

 

Back To Top