Ga naar hoofdinhoud

Costa Rica, Nicaragua, Panama

Pieter Dercksen (1948) studeerde fysische geografie (Kwartair geologie) aan het Instituut voor Aardwetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarbij concentreerde hij zich ook op de sedimentologie en bodemkunde. Die laatste materie ontwikkelde hij vooral tijdens zijn werk bij de Food and Agriculture Organisation van de Verenigde Naties (FAO), waar hij zich toelegde op land use planning en bodemconservering. Hij nam hoofdzakelijk deel aan projecten in Zuidoost-Azië en Latijns- Amerika. Maar was ook technisch ambtenaar op het hoofdkwartier van de FAO te Rome.

Eind jaren tachtig raakt hij betrokken bij een project in Costa Rica voor de afdeling ontwikkelingssamenwerking in Costa Rica en later weer voor een FAO bodemconserveringsproject in dat land.

Thans woont hij in Costa Rica, waar hij zich bezig houdt met het vulkanisme van de regio en de geogenetische aspecten van de ontstaan van de landbrug tussen Noord- en Zuid-Amerika. Hiernaast begeleidt hij ook commerciële reizen voor liefhebbers van Centraal Amerika. Enkele malen was hij reisleider voor Georeizen naar Costa Rica en Panama.

Back To Top