Ga naar hoofdinhoud

Syrië 2007

Wie kende in 2007 Aleppo? Inmiddels is de grootste stad van Syrië door de burgeroorlog een vaak genoemde naam in het nieuws en grotendeels verwoest. Op de foto’s kunt u Aleppo zien in toen nog ongerepte staat.

Georeizen maakte in mei 2007 een rondreis door Syrië. Startpunt was Damascus en via een zuidelijke omweg, vanwege een stop bij een vulkaan, reisden we richting Palmyra. Van daaruit trokken we door de woestijn naar Deir ez Zor aan de rivier de Eufraat. We bezochten olieboringen van Shell in de woestijn. Daarna reisden we verder noordwaarts langs de rivier naar Racca, nu de hoofdstad van het kalifaat van IS. Vervolgens zagen we de opgravingen van professor Akkermans (Universiteit Leiden) in Saby Abyad (http://www.fosa.nl/home.htm) in het noorden vlak bij de Turkse grens. Van daaruit ging de reis naar Aleppo. De weg terug naar Damascus ging via Noordwest-Syrië. We zagen hier onder meer de stad Homs en het kruisvaarderskasteel Craques de Chaveliers.

Het was een fantastische reis in een mooi land met een zeer vriendelijke bevolking. De reis stond onder geologische leiding van Ivar Nijenhuis. Op de groepsfoto is hij degene die met zijn vinger in de lucht wijst.

Back To Top