Ga naar hoofdinhoud

Ik heb van talloze georeizen mogen genieten, zowel qua overweldigende geologie als onvoorstelbaar mooie landschappen. Te veel om op te noemen.

De (voor mij) mooiste paleontologische belevenis was bij Zagora in Marokko (2019) waar we een deel van een furca, zoals hieronder afgebeeld – in wezen een paleontologische missing-link – vonden.

Hier een fotootje van de in Nature (Van Roy et al., 2015) gepubliceerde originele vondst uit dezelfde Ordovicische afzetting. (Foto Van Roy 2015)

Hieronder wat wij aantroffen. Ongelofelijk dat we dit zo maar in de woestijn konden zien – opgegraven door een lokale fossielendelver (foto Dick Zijlstra)

Een niet-paleontoloog zal zeggen: een kinderhand is gauw gevuld.

Wellicht leuker zijn sommige foto’s die van mij tijdens een georeis gemaakt zijn. Kennelijk ben ik vooral fotogeniek samen met een kameel/dromedaris:

Twee grijze baarden in de Hoge Atlas – Marokko 2016

De onderste in de onmetelijke zandwoestijn van  Oman (2012) nog iets minder grijs…. We sliepen daar in tenten, saillant detail is dat deze dromedari niet alleen van koekjes bleken te houden, maar ’s nachts ook de gewassen (en dus natte) sokken – onderbroeken van de waslijn haalden en smakelijk opaten.

VOOR NU: BLIJF GEZOND EN ALS U TOCH BINNEN MOET BLIJVEN: ZOEK UW LEUKSTE GEOREIZEN FOTO – HERINNERING OP EN ZEND DIE AAN ONS VIA info@georeizen.nl

Back To Top