Ga naar hoofdinhoud
Geologische stadswandeling Utrecht

vrijdag 17 april 2020

Waarom deze excursie?

Utrechters Jack Lanting en Hans Oude Nijhuis nemen u graag mee op een deels vernieuwde geologische speurtocht langs gevels en door oude straten met de loep in de hand.

Helaas deze stadswandeling is afgelast vanwege Corona

 

Stadswandeling Utrecht

Jack Lanting en Hans Oude Nijhuis leiden deelnemers opnieuw rond in hun woonplaats Utrecht. Ze laten fascinerende verschijnselen zien die op een steenworp afstand liggen. Maar ze willen u ook leren kijken. Gestart wordt met een ‘mini-college’, daarna lopen we door de binnenstad om te bekijken welke natuurstenen gebruikt zijn als bouwmateriaal in de afgelopen 2000 jaar. Naast de culturele achtergrond van ‘Utrecht en haar stenen’ gaan we uiteraard dieper in op de stenen zelf. Wat is het voor gesteente (graniet, marmer of toch tufsteen…). Hoe is het ontstaan (gestold in een magmakamer, op het strand…)?  Centraal staat zoals altijd een plezierige en ontspannen wandeling.
In de ochtend lopen we in de buurt van de Dom langs een aantal stops uit de door Hans Oude Nijhuis gemaakte wandelgids Steengoeie wandelingen. Na de lunch zwerven we door de binnenstad en ligt de focus meer op stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten. Iedere deelnemer ontvangt een extraatje als aandenken en ondersteuning voor eigen ‘veldwerken’…

RTV Utrecht heeft in november 2012 een sfeerreportage gemaakt van de wandeling:

youtube filmpje
 

Belangstelling?

Heeft u wel belangstelling maar schikt de datum niet, of wilt u bijvoorbeeld met een eigen groep, klik dan hier.

INFORMATIE

Datum: Vrijdag 17 april 2020, van 11.00 – 15.00 uur

Verzamelen: 11.00 op het Domplein, ingang VVV

Geologische reisleiding: 
drs Jack Lanting
drs Hans Oude Nijhuis

Deelnameprijs : € 20 p.p.

Deelnemers: Minimaal 7 – maximaal 12

Rolstoel mogelijk? Ja

Lunch: In restaurant binnenstad, niet bij de prijs inbegrepen.

Vervoer: Eigen vervoer. De wandeling start op het Domplein aan de voet van de Dom. Dat is ongeveer 10 minuten lopen van Utrecht Centraal station. Deelnemers worden geadviseerd met de trein te komen, parkeergelegenheid in Utrecht centrum is schaars en duur. 

Back To Top