Ga naar hoofdinhoud

Eifel, Italië, Canarische Eilanden, Cycladen, Nederland

Jack Lanting studeerde begin jaren tachtig af aan wat toen nog RU Utrecht heette. Structurele Geologie met bijvakken Economische geologie en Sedimentologie.

Na zijn afstuderen schoolde hij zich om tot automatiseerder en werkte vervolgens bij meerdere organisaties, eerst als Petroleum Engineer (NAM), later bij verschillende automatiseringsbedrijven. In 1997 werd hij ‘gehunt’ om bij NS te gaan werken. Gedurende deze jaren deed hij niets met de tijdens de geologiestudie opgedane kennis. Bij NS gaf hij een kleine twintig jaar leiding aan verschillende teams, alle in het domein van de kaartverkoop en de ov-chipkaart.

In 2000 attendeerde zijn ex-vrouw hem op Georeizen en in datzelfde jaar ging hij als deelnemer mee op de ondertussen fameuze Italiaanse Actieve Vulkanenreis.  Deze trip enthousiasmeerde hem dusdanig dat hij actief reisbegeleider werd bij Georeizen. In de daarop volgende jaren begeleidde hij meerdere vulkanisch georiënteerde reizen, veelal met zijn vaste partner Hans Oude Nijhuis.

Studiegenoten van weleer stellen vast dat ‘Jack aanzienlijk gedrevener en bevlogen is dan tijdens zijn studie ’.

Jack is (weer) gehuwd en heeft een zoon van 30 uit een vorige relatie.

Back To Top