skip to Main Content
Geologie En Landschap Van Suriname

Geologie en landschap van Suriname

In november is het boek “Geologie en landschap van Suriname” uitgebracht. Eén van de auteurs, Pieter Augustinus, oud-hoogleraar in de Fysische Geografie aan de Rijksuniversiteit Utrecht, is ook betrokken bij Georeizen. Suriname is een reisbestemming bij Georeizen.

“Geologie en landschap van Suriname” is het eerste Nederlandstalige boek dat in begrijpelijke termen voor een breed publiek uitlegt hoe de ondergrond, het landschap en de delfstoffen van Suriname zijn ontstaan.

Hoe is Suriname ontstaan? Wat is de oorsprong van haar gesteenten, haar landschappen, haar delfstoffen, haar landbouwgronden, haar kust? Waarom vinden we wel goud in Oost-Suriname maar niet in het westen? Waarom is de Voltzberg rond en de Brownsberg plat? Hoe ontstaan soela’s? Waar kun je bauxiet vinden, waar olie en waarom niet ergens anders? Hoe ontstaan witzandsavannes? Waarom verandert de kust zo snel? Het zijn allemaal vragen die te maken hebben met de geologische ontstaanswijze van het land. Een geschiedenis die al twee miljard jaar geleden begon tijdens de Trans-Amazonische Gebergtevorming.

Auteurs Prof. Dr. Theo Wong, Prof. Dr. Pieter Augustinus en Prof. Dr. Salomon Kroonenberg hebben alle drie gedurende vele jaren geologisch onderzoek in Suriname gedaan en hun kennis neergelegd in talrijke specialistische publicaties.

Boekgegevens “Geologie en landschap van Suriname”: Theo Wong, Salomon Kroonenberg & Pieter Augustinus

ISBN: 9789460224591, gebonden, 184 pagina’s, verschenen november 2017, verkoopprijs: € 24,50

Back To Top