skip to Main Content

Bericht uit Quito

Beste reizigers,
We mogen ons gelukkig prijzen dat de Georeis die op 12 oktober naar  Ecuador zou vertrekken is afgelast.

Twee van onze deelnemers, de gebroeders Paul en René Huisman, waren echter voor een privé bezoek al een week eerder vertrokken en bevonden zich in Quito toen de onlusten uitbraken. Ze zitten er nog en SRC probeert ze zo snel mogelijk naar Nederland terug te halen (op kosten van het Calamiteitenfonds).
Per SMS stuurde Paul Huisman de volgende situatie schets door:

“Nou vandaag ging het dus bijna mis! We gingen naar Papallacta, de vulkanische warmwaterbronnen (een km of 30 buiten Quito). Ook meteen een mooie wandeling langs de rivier gemaakt. Op de terugweg bleken er overal blokkades met brandende autobanden! We zijn langs 3 brandende blokkades gelopen met behulpzame mannen. Bij ons logeeradres in Quito stonden mannen met knuppels van de andere partij klaar. Quito is nu volledig afgesloten: de staat van beleg is afgekondigd! Ook de route naar het vliegveld is volledig geblokkeerd! Afwachten hoe het morgen is. Het is inmiddels donker geworden en in de hele wijk slaan mensen met lepels op potten en pannen als teken dat ze vrede willen! Heel aparte ervaring in het donker! De wijk wordt verdedigd door mannen en vrouwen uitgerust met honkbalknuppels. We komen terug naar Nederland! “

Georeizen is bezig een nieuwe reis te organiseren in de voorjaarsvakantie van 2020, uiteraard alleen als Ecuador dan veilig is.

Back To Top